maandag 4 juni 2012

Atletiek / Sport voor kinderen met ADHD

Atletiek is een individuele sport en daarom goed geschikt voor kinderen die het minder goed in een team doen. Dit kan zijn doordat ze snel afgeleid zijn of doordat ze minder goed in staat zijn sociale contacten aan te gaan.

Iedere trainer heeft vast wel eens een kind in de groep gehad met bijvoorbeeld ADHD, PDD-NOS, autisme of het syndroom van down. Deze kinderen hebben in de groep een beetje extra aandacht nodig (of juist helemaal niet). Het is in ieder geval belangrijk dat iedereen aan sport kan doen en dat verenigingen iedereen die mee kan doen lekker mee laat trainen op zijn of haar niveau.

Er zijn zelfs verenigingen die speciale groepen inrichten op kinderen met autisme, zoals in Rhenen en Wageningen (gezamenlijke groep) en Alphen a/d Rijn.

___________________


Sport en ADHD?! Wat kun je ermee? is het eerste boek in Nederland dat zich richt op het training geven aan en het coachen van kinderen met ADHD. Een bijzondere, maar vaak ook complexe groep kinderen binnen de sportclub. Naast de voor- en nadelen van ADHD binnen de sport worden er praktische tips gegeven voor de aanpak van deze kinderen. Deze methode is vanuit de hulpverlening aan kinderen met ADHD vertaald naar de praktijk binnen de sport.
Door zijn eenvoudige opbouw is dit zowel een handboek als een naslagwerk voor trainers en coaches, maar ook voor ouders.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in Bol.com